Нацбанк запустив сайт про роботу фінансової системи під час війни

  • Юлия
  • 01.04.2022 592

За даними НБУ, в Україні створено сайт «Фінансова оборона України», на якому регулятор розповідає про особливості надання фінансових послуг банками та небанківськими фінансовими установами під час війни.

Повідомляється, що на сайті зібрані основні питання, що зараз виникають у споживачів фінансових послуг. Також там даються вичерпні відповіді від регулятора.

За даними НБУ, сайт складається із 6 основних розділів: гривня, іноземна валюта, картки, кредити, депозити, страхування. Також є додатковий сьомий розділ, на якому зібрані питання надання решти фінансових послуг.

Так, зазначається, що для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни під час війни Національний банк змінив правила надання окремих фінансових послуг, запровадив адміністративні обмеження.

Ці зміни були не єдиними, на сайті та в соцмережах НБУ інформує українців про всі нововведення, які почали діяти у період війни.

Крім того, додатково для зручності Нацбанк вирішив розробити сайт, на якому буде зібрано всю інформацію про останні зміни на ринку фінансових послуг. Про це повідомив директор Департаменту комунікацій Національного банку України Галина Калачова.

За даними Нацбанку, на сайті можна дізнатися про ліміти на операції з іноземною та національною валютою під час дії воєнного стану в Україні. Також буде інформація про купівлю та продаж іноземної валюти, вивезення цінностей за кордон.

Крім цього, на сайті можна буде отримати інформацію про те, як перевипустити платіжну картку, чи можна забрати депозит, що робити з кредитом, якщо немає можливості його платити, як уберегтися від платіжного шахрайства, можна отримати виплати зі страхових випадків, як працюють відділення банків та інше.

Зібрана на сайті інформація «Фінансова оборона України» буде корисною як громадянам, які перебувають в Україні, так і тимчасово переселеним за кордон українцям.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що київський супермаркет Takfur запустив послугу «Кошик допомоги».

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284