Нацбанк: чи чекають PayPal в Україні та які перспективи співпраці

  • Юлия
  • 03.02.2022 569

За даними НБУ, в Україні на сьогоднішній день немає перешкод для виходу на український ринок міжнародної платіжної системи PayPal.

Про це повідомив Андрій Поддєрєгін, який очолює департамент платіжних систем НБУ, повідомляє Banker.ua.

Експерт зазначає, що перспективи виходу на ринок України такого великого фінтех-гравця, як PayPal, залежать від самої компанії.
Зі свого боку, Національний банк України жодних перешкод для роботи міжнародної платіжної системи у країні не бачить і готовий до співпраці, наголошується у повідомленні.

Як зазначають у Нацбанку, бізнес-стратегія PayPal щодо виходу компанії на закордонні ринки враховує відразу кілька факторів, серед яких і умови авторизації на тому чи іншому ринку.

Андрій Поддєрєгін також додає, що компанія бере до уваги й інші бізнес-фактори.

На сьогоднішній день Мінцифри та НБУ перебувають у контакті з PayPal: українська сторона пояснила техногіганту особливості регулювання в країні та озвучила перелік умов, виконання яких необхідне для авторизації міжнародної платіжної системи на нашому ринку.

Тим не менш, у НБУ констатують, що український регулятор все ще не отримав від PayPal будь-яких паперів, які свідчать про намір компанії працювати в Україні.

Що ж до роботи інших великих гравців на українському ринку, то у 2021 році в Україну зайшли компанії: система міжнародних переказів TransferGo, Paysera, а також Diners Club International та JCB Payment System – карткові платіжні системи зі США та Японії. Крім того, можливість входу на ринок України вивчає відомий британський постачальник фінтех-послуг Revolute.

Водночас, 99% українського ринку в частині карткових електронних платіжних коштів сьогодні займають Mastercard та Visa. Таким чином, новим учасникам у разі виходу на український ринок потрібно буде шукати свою нішу, додають у НБУ.

На даний момент платіжна система PayPal присутня у 24 валютах на 190 ринках у всьому світі. За даними компанії, кількість активних рахунків досягла 325 млн.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Apple додасть до iPhone функції POS-терміналу.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284