НАТО допоможе посилити кібербезпеку в Україні

  • Юлия
  • 18.01.2022 575

Після масштабної атаки хакерів на урядові сайти в Україні НАТО пообіцяла Києву посилити співпрацю в галузі кібернетичної безпеки.

Північноатлантичний альянс вирішив таким чином відреагувати на інцидент, наголосив у п'ятницю, 14 січня, його генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За попередніми даними, найближчими днями НАТО та Україна підпишуть угоду про посилену кіберспівпрацю.

Він, крім іншого, передбачає доступ України до платформи НАТО для обміну інформацією про шкідливі програми, зазначив Столтенберг, пише bin.ua з посиланням на Deutsche Welle.

Генеральний секретар НАТО нагадав, що Північноатлантичний альянс уже багато років співпрацює з Україною для зміцнення її кібербезпеки.

Крім того, уряд ФРН та Європейський Союз оголосили, що підтримають Україну у цій сфері. Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу у французькому Бресті заявив, що ЄС мобілізує всі засоби для підтримки Києва.

Окрім технічної допомоги для України, заплановано екстрене засідання Комітету ЄС з політики та безпеки.

Варто нагадати, що в ніч на 15 січня невідомі зловмисники атакували сайти Мінагрполітики, МЗС України, Міносвіти та розмістили там звернення до громадян країни з погрозами українською, російською та польською мовами.

Незважаючи на те, що атака відбулася в умовах напруженості між Росією та Україною, Київ поки не став звинувачувати Москву. Водночас чиновники Польщі вказали на Росію як можливе джерело нападу.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з яких причин українцям можуть заблокувати банківські картки.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284