НБУ буде перевіряти власників e-wallet у виняткових випадках

  • Юлия
  • 27.04.2020 912

Нацбанк дав роз'яснення закону про фінмоніторинг в питаннях перевірки власників мобільних гаманців.

Діючі норми законодавства не регулюють відносини між операторами мобільного зв'язку і телекомунікаційні послуги, повідомляється в роз'ясненні НБУ.

Таким чином, мобільні оператори можуть не турбуватися щодо верифікації та ідентифікації технічних електронних гаманців.

Маються на увазі електронні гаманці, які використовуються в технічних цілях і не пов’язані з грошовими переказами на користь інших користувачів. За даними Нацбанку, оплата мобільного зв’язку, як і раніше буде відбуватися без будь-яких обмежень і змін.

Виняток складають електронні гаманці, за допомогою яких можна переказувати кошти на рахунки інших осіб. У цьому випадку фінустанови зобов’язані проводити верифікацію та ідентифікацію клієнта в рамках чинного законодавства.

Варто нагадати, що завтра, 28 квітня, набуває чинності новий закон про фінмоніторинг. Онлайн-платежі користувачів будуть перевірятися ретельніше. Проте, перевірятимуться не всі підряд гаманці. Під контроль підпадуть виключно високо ризиковані угоди.

До 28 липня цього року НБУ затвердить нормативні акти, які регулюють заходи належної перевірки електронних гаманців. При цьому у фінустанов буде час на належну перевірку користувачів електронних гаманців і приведення даних у відповідність до законодавства до 1 січня 2021 року.

Що стосується нових користувачів e-wallet, НБУ зазначає, що фінустанови будуть здійснювати їх перевірку відповідно до власних внутрішніх процедур, однак з урахуванням вимог чинного законодавства.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні зростає частка прострочених гривневих кредитів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284