НБУ планує пожвавити банківське кредитування

  • Юлия
  • 21.02.2020 1101

Нацбанк планує запровадити нові інструменти для пожвавлення банківського кредитування.

Так, за попередніми даними, Нацбанк планує запровадити нові інструменти, здатні трохи «розворушити» банківське кредитування. Один з таких інструментів – процентний своп.

«З метою пожвавлення банківського кредитування НБУ активізує роботу, необхідну для введення нового фін. інструмента в другому півріччі 2020 року – процентного свопу з банками», – йдеться в повідомленні регулятора.

З цією метою було розширено периметр завдань, визначених Положенням про основи процентної політики НБУ.

Зокрема, завдання процентної політики – втримати короткострокові ставки міжбанківського ринку на певному рівні і посилити ланки, що забезпечують вплив короткострокових ставок на вартість довгострокових фінансових інструментів.

Очікується, що впровадження інструменту дозволить посилити дієвість монетарної політики регулятора.

Отримучі процентні свопи банки матимуть додатковий стимул коригувати свої процентні політики відповідно до динаміки облікової ставки.

Підписатися на розсилку

Це буде сприяти розвитку довгострокового кредитування не тільки бізнеса, а й населення, в тому числі іпотеки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Mastercard розробляє систему оплати в транспорті за ходою.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284