НБУ продовжує пільговий період кредитних реструктуризацій

  • Юлия
  • 05.08.2020 982

Регулятор продовжив дію правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів позичальникам, які постраждали від карантину.

За даними НБУ, пільговий режим реструктуризацій продовжений до 30 листопада 2020 року.

У цей період будуть продовжувати діяти спрощені правила оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів у відповідь на економічні проблеми боржників, обумовлені наслідками пандемії COVID-19.

Відзначається, що з групової оцінки кредитного ризику кредити вилучатися не будуть, якщо умовами реструктуризації по ним передбачені платежі з періодичністю більш рідкісною, або в меншому обсязі, ніж передбачено вимогами положення №351.

Більш того, передбачено право банків не брати до уваги інформацію про стан виконання дохідної частини бюджету в 2020 році при оцінці кредитного ризику за кредитами, що надані органам державної влади або місцевого самоврядування.

Зміни, передбачені постановою Національного Банку України від 24 липня № 105 вступили в силу з 25 липня.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в період карантину, за даними банків, кредитними канікулами скористалися до 15% клієнтів.

Частина з них звернулася за послугою перепідписати кредитний договір, тим самим зменшивши щомісячний платіж і збільшивши термін кредиту. При цьому наголошується, що більше 80% з них вже в червні здійснили повний платіж, закінчивши таким чином кредитні канікули.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284