НБУ розповів, як буде дезінфікувати банкноти під час карантину

  • Юлия
  • 13.03.2020 1355

Нацбанк повідомив, що знезараження готівки буде проходити відповідно до спеціального технологічного циклу.

Знезараження готівки є додатковим заходом протидії поширенню коронавируса в Україні.

За даними Нацбанку, банкноти, вилучені з обігу, в комерційних банках, потрапляють в НБУ, потім перераховуються, а непридатні - утилізуються.

До цього «ланцюжка» буде додано 14-денний «карантин», під час якого гроші будуть лежати в сховищі.

Дана міра служить для того, щоб убезпечити співробітників НБУ, які взаємодіють з готівкою. Після двотижневої паузи готівку буде дезінфікована і випущена в обіг.

У НБУ повідомляють, що готівки у сховищі на даний момент цілком достатньо, щоб підкріпити банкомати і банки безпечними купюрами.

Проте, Нацбанк закликає українців користуватися по можливості безготівковими розрахунками, щоб уникнути контакту з банкнотами і монетами. Це дозволить знизити шанси передачі коронавируса через готівку серед населення.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, 11 березня Всесвітньою організацією охорони здоров’я була оголошена пандемія коронавірусу у всьому світі. Випадки захворювання зафіксовані на всіх континентах. Найбільше інфікованих знаходиться в Китаї – понад 80 тисяч, на другому місці за кількістю хворих – Італія (понад 12 тисяч хворих).

Раніше ми писали про те, як буде працювати банківська система України під час карантину.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284