НБУ дозволив небанківським фінустановам застосовувати додаток «Дія»

  • Юлия
  • 15.10.2020 961

Регулятор надав можливість небанківським фінансовим установам використовувати в своїй роботі додаток «Дія».

Про те, що Національний банк дозволив використання в роботі НФУ мобільний додаток «Дія», повідомив глава Нацбанку Кирило Шевченко.

На думку фахівців НБУ, застосування програми «Дія» дозволить дистанційно обслуговувати клієнтів небанківського фінсектора. Про це Кирило Шевченко заявив в ході брифінгу «Цифровізація банківських послуг: перші перемоги і плани» в минулий вівторок.

Експерти відзначають, що з представниками небанківського фінансового сектора запланована зустріч наступного тижня. Популяризації цієї послуги дасть більше можливостей бізнесу, особливо в період протиепідемічних заходів в період пандемії COVID-19.

Глава НБУ зазначив, що ніяких додаткових ліцензійних вимог ні до банків, ні до небанківських фінансових установ для роботи з додатком «Дія» регулятор не висуває.

Також Шевченко зазначив, що на даний момент є тільки технічні вимоги, які необхідні в обов’язковому порядку для використання системи.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що 2 жовтня регулятор дозволив віддалену ідентифікацію банківських клієнтів з цифровим паспортом в додатку «Дія».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Українське законодавство готують до зниження ставки еквайрингу.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284