НБУ знає, як знизити вартість грошових переказів

  • Юлия
  • 16.10.2020 773

За даними Нацбанку, впроваджені регулятором технології, зокрема, міжнародний банківський рахунок IBAN і цілодобова робота системи електронних переказів - основа для здешевлення переказів.

В ході круглого столу, організованого онлайн «Фінансовим клубом», банкіри обговорили питання здешевлення переказів і способи утримання клієнтів в епоху дистанційного обслуговування.

За даними експертів банківської сфери, подібні технології дозволять банкам знизити вартість транзакцій, зокрема, в P2P-переказах, де досить високі витрати несуть клієнти - в середньому 1%. За даними банків, велика складова в цих витратах - це витрати на оплату послуг платіжних систем в валюті.

Відзначається, що завдяки роботі СЕП 23/7 і рахункам IBAN банки зможуть заміняти P2P-перекази переказами між поточними рахунками по IBAN.

В Європі такі перекази дуже популярні. Що стосується України, на думку фахівців, нас чекає популяризація роботи з поточними рахунками за європейським прикладом.

За прогнозами банкірів, поточні рахунки будуть набирати популярність в Україні, хоча картка буде продовжувати відігравати основну роль.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що Україна перейшла на новий стандарт банківських розрахункових рахунків IBAN з 13 січня 2020 року. А Система електронних платежів НБУ працює в цілодобовому режимі з 3 серпня 2020 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ дозволив небанківським фінустановам застосовувати додаток «Дія».

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284