Нові схеми платіжного шахрайства з Facebook і PayPal

  • Юлия
  • 29.04.2020 1517

Кіберзлочинці розкрили виданню CyberNews шахрайську схему з платежами за допомогою Facebook і PayPal.

Схема платіжного фрода приносить близько $ 1,6 млн. щомісячного доходу, повідомили вони виданню. Дана схема відрізняється тим, що жертва переводить гроші шахраям абсолютно добровільно.

Вперше цей метод був випробуваний хакерами 4 роки тому, а в останні роки про нього знову згадали. Випадки використання даної афери почастішали в останні 2 місяці. Зловмисники заробили $ 53 тис. чистого доходу в день.

Фрод-схема існує в двох варіантах. Перший передбачає злом сторінки користувача в Facebook (перша жертва). Хакер від імені власника сторінки розсилає повідомлення 5-6 його друзям (інші жертви) з проханням отримати кошти на їх PayPal-гаманець, а потім відправити ту ж суму на банківський рахунок шахрая. Своє прохання він пояснює якимись випадково виниклими проблемами, які заважають йому зняти гроші з гаманця.

Друг бачить, що на його PayPal-гаманець прийшла обумовлена сума і відправляє її на вказаний шахраєм номер картки. Через пару днів аферист робить повернення платежу в PayPal і жертва вже не може повернути власноруч відправлені гроші. Шахрай конвертує кошти з картки в криптовалюту і встигає закрити банківський рахунок до того, як ситуація розкриється.

Підписатися на розсилку

Другий варіант передбачає злом PayPal-гаманця. Зловмисник відправляє жертві кошти зі зламаного гаманця. Побачивши несанкціонований переказ, власник гаманця сам робить повернення, в результаті жертва знову залишається без грошей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що попит на кредити в Україні впав до п’ятирічного мінімуму.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284