Новий вид платіжного шахрайства: підробка голосу керівника

  • Юлия
  • 06.05.2021 2683

Буквально за 4 місяці на 60% зросла кількість шахрайств з копіюванням голосу.

За даними видання Fortune, число шахраїв, що використовують інструменти для копіювання голосу, стрімко зростає.

На даний момент у злочинців є безліч матеріалів для навчання алгоритмів штучного інтелекту, включаючи звукові записи, подкасти та online-презентації.

Технології ІІ досить 45 хвилин звуку, щоб навчитися імітувати голос будь-якої людини.

Експерти Secure Anchor відзначають, за 4 місяці 17 компаній втратили в середньому по 175 тисяч USD через шахрайство з копіюванням голосу. Повідомляється, що в одному випадку хакери отримали повний доступ до IT-систем підприємства, пише securitylab.

На думку фахівців, одним з найкращих способів боротися з подібними шахраями є розробка протоколів і правил, що визначають умови переказу грошових коштів.

Також одним з важливих інструментів є встановлення обмежень на суми. Наприклад, після дзвінка з проханням надати гроші, паролі або іншу важливу інформацію, співробітники повинні підтвердити ці запити, зателефонувавши з іншого телефону на номер телефону абонента.

Крім того, керівники підприємств будь-якого масштабу можуть також розглянути можливість використання змінних кодових слів для грошових переказів. Таким чином, навіть якщо шахраї скопіюють голос і зможуть обдурити співробітника, вони навряд чи зможуть відповісти на спеціальні питання і отримати доступ до грошей компанії.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці стали рідше знімати готівку і частіше купувати товари в інтернеті.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284