Обсяг онлайн-переказів з-за кордону в березні збільшився

  • Юлия
  • 06.04.2020 1058

Обсяг грошових переказів в Україну в березні істотно зріс в порівнянні з лютим цього року.

Так, сервіси міжнародних переказів повідомляють про більший приток грошових переказів з Польщі (+ 36%), Угорщини (+ 39%), Чехії (+ 33%) і Німеччини (+ 10%).

Експерти припускають, що зростання обсягів переказів в Україну пов'язаний з припиненнями пасажирських перевезень в зв'язку з карантином.

Раніше це був один з найпоширеніших способів доставки готівки в Україну. Також, імовірно, приплив коштів через сервіси онлайн-переказів пов’язаний з закриттям пунктів переказу грошових коштів в європейських країнах у зв’язку з пандемією COVID-19.

У порівнянні з лютим поточного року зростання обсягів грошових переказів збільшилось на 30% в одному з популярних сервісів грошових переказів, пише minfin.

Варто нагадати, що за даними НБУ, обсяг грошових переказів в Україну в минулому році склав близько 12 мільярдів доларів за неформальними каналами. Це більше показника попереднього року на 8%. У 2018 році обсяг грошових переказів по неформальними каналами склав близько 11 млрд доларів.

При цьому було відзначено зниження інтересу українців до трудової міграції в 2020 році. Найбільше українців виїжджало на заробітки за межі країни в березні 2019 року, потім зацікавленість знизилася на 10,4%.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українським кредиторам заборонили підвищувати кредитні ставки.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284