Близько 60% української молоді надають перевагу безготівковій оплаті

  • Юлия
  • 15.09.2021 2807

Представники покоління Z в Україні все частіше відмовляються від готівки, надаючи перевагу безготівковій оплаті.

Як пише портал Finance.ua з посиланням на Mastercard, в Україні проведено дослідження цифрових звичок «зумерів».

Доречі, так звані «зумери», або покоління Z - термін, що застосовується до людей, які народилися в період з 1997 по 2012 рік. На даний момент в Україні проживає понад 3 мільйони представників даного покоління, а їх роль в економіці зростає з кожним роком.

Покоління зумерів народжене в епоху широкого поширення інтернету та нероздільно пов'язане з цифровим світом.

Як показує дослідження, як мінімум у 86% представників покоління Z є банківська картка. Крім того, 60% респондентів зазначили, що користуються нею частіше, ніж готівкою. Ще 35% повідомили, що взагалі намагаються уникати кеша і платять карткою всюди, де це можливо.

Фото: Mastercard

Разом з цим, для покоління Z одним з улюблених платіжних трендів залишається оплата смартфоном. Розраховуватись за допомогою смартфонів воліють 42% української молоді і ще 56% вважають, що в майбутньому NFC-оплати смартфоном стануть для них єдиною або як мінімум домінуючою формою оплати.

Фото: Mastercard

Також дослідження показує, що електронна комерція – природне середовище для представників покоління Z в Україні. На даний момент 70% купують в інтернеті частіше одного разу на місяць – переважно одяг (54%), засоби для догляду та косметику (39%) або ж замовляють онлайн доставку із закладів громадського харчування (39%).

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що «Дія» буде сповіщати користувача про те, що на його ім’я береться кредит.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284