Opendatabot: за які порушення щодо РРО найчастіше штрафують бізнес

  • Юлия
  • 04.03.2021 1562

За даними ДПС, за 2020 рік виявлено 16 434 порушень у підприємців при роботі з реєстраторами розрахункових операцій.

Роком раніше – в 2019 – їх було майже вдвічі менше, 9 944 випадків, про це свідчить статистика Опендатабот.

Повідомляється, що загальна кількість перевірок ДПС при цьому практично не змінилася. У 2020 році податкова провела 16 565 перевірок, а в 2019 році - 16 373.

Зростання порушень, зазначають в ДПС, почалось в квітні минулого року – ще в березні їх було 411, а в грудні стало вже 2256.

За даними Opendatabot, в число найбільш частих порушень входять відсутність касового апарату і невидача чека покупцеві. Регулярні спроби держави налагодити облік оборотів серед ФОП для того, щоб закон про спрощену систему оподаткування спрацював як годиться, призводять тільки до чергової політичної відстрочки повсюдного застосування РРО.

Доречі, з серпня 2020 року в Україні з’явився особливий тренд. Підприємці отримали можливість замість паперових чеків звітувати перед ДПС хмарними чеками онлайн. При цьому в якості касового апарату застосовувати звичайний смартфон. Таке технічне рішення називається програмне РРО (ПРРО).

Відзначається, що кількість подібних хмарних чеків в Україні з кожним місяцем зростає і становить вже 5% від числа всіх чеків, пише finance.

Варто звернути увагу, що з 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання мають можливість самостійно вибирати РРО для використання в своїй діяльності. На вибір пропонується апаратний або програмний реєстратор розрахункових операцій.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці надають перевагу безготівковим операціям.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284