Paperless: в Україні заборонять вимагати паперові довідки з 24 серпня

  • Юлия
  • 25.06.2021 2750

Кабмін продовжує активну роботу над цифровізацією державних послуг, щоб будь-яку довідку чи документ можна було отримати в державному додатку «Дія».

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

Так, повідомляється, що Україна стала ще на крок ближче до режиму Paperless - «без паперу».

Уже в цьому році, згідно завданню Президента Володимира Зеленського, весь державний сервіс в електронна система повинні бути переведені в безпаперовий режим. Таким чином, жодна установа не зможе вимагати паперову довідку в українців.

Варто зазначити, що на цьому тижні Верховна Рада прийняла в першому читанні відповідний законопроект, поділився на своїй сторінці в Facebook прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, на даний момент уряд продовжує активну роботу над цифровізацією державних послуг, щоб будь-який документ або довідку можна було отримати в Дії.

Для довідки – 17 червня Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 5495 про особливості надання електронних публічних послуг, так званий Paperless. Повідомляється, що надання послуг і довідок відбуватиметься без втручання чиновників.

Раніше Президент Володимир Зеленський акцентував, що з 24 серпня Україна увійде в так званий режим paperless. Плюси безпаперових процесів очевидні – українцям більше не доведеться стояти в чергах для отримання довідок, які доступні в електронному вигляді. Також не доведеться витрачатися на друк, зберігання та пересилання ряду документів, що істотно прискорює документообіг.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ДПС буде штрафувати бізнес за прийом оплат на особисті картки.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284