Друкувати фіскальні чеки дозволили на будь-якому принтері

  • Юлия
  • 10.08.2020 1928

Перелік торговців, які в обов'язковому порядку повинні використовувати РРО і видавати фіскальні чеки з 1 серпня, не зміниться.

Відзначається, що як і раніше, дане правило діє тільки для тих підприємств, які торгують побутовою технікою, яка підлягає гарантійному ремонту. Також видача фіскальних чеків обов'язкова для лікарських і медичних виробів, а також акцизних товарів.

Використання РРО для торговців інших сфер стане обов'язковим пізніше - з 1 січня 2021 року. Таким чином, покупцям не варто вимагати фіскальні чеки в кіосках або на ринках з 1 серпня.

Крім того, повідомляється, що зовнішній вигляд фіскальних чеків не поміняється. Проте, роздруковувати їх стане набагато простіше. Якщо раніше вони повинні були бути роздрукованими на спеціальних опломбованих і фіскалізованних принтерах, на які бізнесу доводилося витрачатися окремо, то тепер продавці мають можливість видавати покупцям чеки, роздруковані якому завгодно принтері.

Для друку вузьких чекових стрічок можуть бути налаштовані будь-які діючі принтери, наявні у нього під рукою.

Крім цього, з 1 серпня бізнес, який використовує ПРРО, зможе не тільки видавати покупцям звичайні чеки, а й відправляти їх на e-mail.

Також є можливість формувати QR-код на звичайному чеку. Клієнт може його відсканувати і перевірити, чи зареєстрований даний чек в податковій.

Підписатися на розсилку

Проте, експерти відзначають, що на даний момент не дуже зрозуміло яким чином використовувати наявні технології. Як мінімум, тому що на даний момент не видано низку нормативних документів, які необхідні для запуску новації. Зокрема, невідомо, що робити з клієнтами, у яких немає ні смартфона, ні планшета, за допомогою якого вони можуть отримати фіскальний чек і перевірити його на сайті податкової.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що обсяги і кількість операцій зі зняття готівки в Україні падають.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284