Споживчі кредити звільнені від штрафів за прострочення після карантину

  • Юлия
  • 02.07.2020 851

Підписано закон, згідно з яким банкам забороняється стягувати неустойку за прострочені платежі за споживчими кредитами в період карантину і трохи після.

За попередніми даними, це дасть можливість захистити позичальників протягом 30 днів після завершення карантину від нарахувань пені і штрафів.

Відповідно до закону, у разі допущення прострочення, споживач звільнений від необхідності платити штраф або пеню та інші платежі, сплата яких передбачається договором про споживчий кредит в разі прострочення виконання зобов’язань споживачем.

Також законом передбачається заборона на підвищення відсоткової ставки для тих позичальників, які не матимуть можливості своєчасно оплатити кредити.

ВР прийняла законопроект №3297 16 червня. Повідомляється, що норма закону поширюється на всі споживчі кредити. А саме ті, які видають банки, а також кредити, які не регулюються законом «Про споживче кредитування». Маються на увазі кредити в МФО – на термін до місяця або менше мінімальної зарплати, в ломбардах і несанкціоновані овердрафти.

Підписатися на розсилку

Акцентується, що при всьому цьому даний закон не звільняє позичальників від необхідності сплати платежів за кредитами. Він всього лише забороняє банкам, МФО та іншим кредиторам нараховувати штрафи за прострочення сплати боргу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, за скільки хакери продають персональні дані українців.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284