Прогноз грошових надходжень від трудових мігрантів погіршено

  • Юлия
  • 05.05.2020 814

НБУ погіршив прогнози обсягів вхідних грошових переказів трудових мігрантів в країну на 2 млрд доларів.

Так, раніше регулятор зупинився на прогнозі близько 12 млрд доларів США, тепер же прогнозує надходження в розмірі близько 10 млрд доларів в поточному році.

Зокрема, про це йдеться в щоквартальному інфляційному звіті Нацбанку за квітень.

Крім того, в період карантину в Україну повернулося близько 10% торговельних мігрантів. Карантин також змусив змінити плани ще 10% українців, які збиралися на сезонні роботи в другому кварталі – їм доведеться залишитися вдома.

При цьому працівники, які залишились за кордоном, також опинилися в невигідному становищі – їх доходи знижуються внаслідок охолодження економіки даних країн.

З урахуванням цих обставин НБУ переглянув прогноз обсягу переказів трудових мігрантів в Україну до 10 млрд USD. Ґрунтується прогноз на припущенні про скасування ряду карантинних заходів до кінця червня 2020 року. Проте, падіння грошових переказів від заробітчан буде більше, ніж зниження витрат українців на подорожі.

На даний момент експерти схиляються до того, що значні обсяги переказів «заробітчан» пом’якшать наслідки криз для країн-донорів робочої сили. Проте, особливістю цієї кризи є закриття кордонів багатьма країнами, окрім зниження економічної активності в світі.

Підписатися на розсилку

Ці фактори безпосередньо позначаться на грошових переказах українців. В цілому, згідно з прогнозами експертів, грошові перекази в Україну в середньому впадуть за 2020 рік на 20%.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Mastercard відзначає зростання обсягу безконтактних транзакцій на 40%

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284