Турбота про екологію: в Європі випускають картки з переробленого пластику

  • Юлия
  • 16.03.2021 2019

Дебетові карти платіжної системи Mastercard з переробленого пластику вперше випустив британський банк Starling.

На даний момент у Великобританії перебуває більше 97 мільйонів дебетових карт в обігу, більшість з яких виготовлено з ПВХ першого використання.

За даними Starling, нові карти rPVC знизять попит на виробництво нових виробів із пластику.

Повідомляється, що кожен кілограм ПВХ замінить аналог нового ПВХ на ринку. При цьому на кожному кілограмі використаного раніше матеріалу буде зекономлено два кілограми CO2, заявляє банк.

Нові картки тільки на 25% складаються з неминучих неперероблених елементів, включаючи чіп картки і магнітну смугу.

За даними банку, нинішні клієнти зможуть отримати нову «екологічну» картку після закінчення терміну дії старої. А новим клієнтам еко-картка буде видана після приєднання до банку.

Як пише finextra, для виробництва карток використовується RPVC, взятий узятий з Довідника стійких матеріалів Mastercard, каталогу екологічно чистих матеріалів і постачальників продуктів для карток.

За словами Пола Трумена, старшого віце-президента з просування продуктів, Cyber ​​Analytics у Mastercard, платіжна система допомагає таким банкам, як Starling, пропонувати споживачам екологічніші картки, що корисно для навколишнього середовища, бізнесу та реагування на мінливі потреби споживачів.

Гендиректор і засновник Starling Bank Енн Боден зазначив, що навколишнє середовище важливе для клієнтів їх банку, тому випуск переробленої пластикової платіжної картки був правильним рішенням.

За словами Енн Боден, нова картка не втрачає технічної якості або можливостей, вона просто підтримує людей в їх прагненні стати більш екологічними.

Варто відзначити, що Starling Bank є безофісним і безпаперовим банком, що працює на відновлюваних джерелах енергії.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що комісії за безготівкові оплати в Україні мінятися не будуть – про це повідомили Visa і МasterСard.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284