Скільки коштів надходить в Україну від трудових мігрантів

  • Юлия
  • 25.03.2021 2725

Нацбанк поділився інформацією про те, скільки коштів трудові мігранти перерахували в Україну в 2020 році.

Повідомляється, що від працюючих за кордоном українців надійшло 12,1 млрд USD, що більше на 11,9 млрд, ніж роком раніше, тобто на 1,7%.

За даними Нацбанку, найбільший обсяг грошових переказів в розрізі країн був перерахований з країн Європейського Союзу. В Україну звідти надійшло 7,8 млрд USD або 64% від загального обсягу коштів.

Також наголошується, що 26,6% від загального обсягу коштів надійшло в Україну з Польщі (3,2 млрд USD), на другому місці Чехія – 6,9% від загального обсягу (0,8 млрд USD), третя за обсягами Німеччина – 4,2% або 5 млрд USD.

За даними НБУ, з країн СНД українські трудові мігранти перевели 10% від загального обсягу (1,2 млрд USD), в тому числі з Російської Федерації – 8,8% від загального обсягу (1,1 млрд USD), пише finance з посиланням на портал «Коментарі».

Фото: comments.ua

Більш того, в Нацбанку зазначають, що згідно з оперативними оцінками, в січні 2021 року трудові мігранти перерахували в Україну 869 млн USD.

За прогнозами експертів, обсяги грошових переказів трудових мігрантів в 2021 році зростуть до 13,2 млрд USD (на 8,6%) насамперед завдяки стійкому попиту на українських трудових мігрантів в основних країнах їх призначення на тлі відновлення економіки.

Фото: comments.ua

Разом з тим, дані оцінки можуть бути переглянуті пізніше з урахуванням актуальної інформації про підвищення рівня захворюваності COVID-19 в Україні і світі, також пов’язаного з цим посилення протиепідемічних обмежень.

Варто зазначити, що Нацбанк очікує зростання переказів трудових мігрантів в Україну в цьому році до 13 млрд USD.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що оборот роздрібної торгівлі в Україні зріс на 5,6%.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284