Smart-оплата проїзду: в Україні з’явився єдиний квиток на весь транспорт

  • Юлия
  • 22.09.2020 968

Smart-технології добралися, нарешті і до України. З сьогоднішнього дня починає діяти послуга єдиного смарт-квитка на всі види громадського транспорту в країні.

За даними міністра інфраструктури України Владислава Криклія, анонсували новинку місяць тому, проте, квиток буде доопрацьовуватися в пілотному режимі.

Повідомляється, що автори проекту почали з найбільш популярного спрямування – залізниці та метро. З вівторка квиток вийде в промисловий продаж по ряду напрямків «Укрзалініці» і Київського метрополітену.

Купити smart-квиток можна буде на сервісі Smart Ticket, в касах або інших українських сервісах з продажу квитків.

Зараз міністерство ще доопрацьовує економічну складову, щоб користуватися Smart Ticket було вигідно для кінцевого користувача. А поки вартість єдиного квитка дорівнює вартості окремих квитків, пише finance. Комісія, за словами глави міністерства, покривається відповідними компаніями – наприклад, Київпарксервіс або Київметрополітен.

Експерти запевняють, що послуга буде доступна вже до кінця року жителям Києва, Харкова, Маріуполя та Львівської області – не тільки в комунальному транспорті, а й автобусах, а також для авіаперельотів.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що експериментальний проект з єдиним електронним квитком схвалили на засіданні уряду 29 липня. На думку експертів, це буде сприяти наданню зручних і сучасних цифрових послуг для населення, що зробить більш зручним планування подорожей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що псевдо-співробітники банків виманили в українців мільйони гривень.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284