Зняття готівки на касі: де і скільки можна перевести в готівку?

  • Юлия
  • 09.03.2022 667

Регулятор нагадує, що у разі гострої потреби українці можуть отримати готівку на підприємствах торгівлі.

Проте, на ці операції є обмеження. Зокрема, переважній більшості торгових партнерів доступна сума для зняття у розмірі 6 000 гривень.

У разі наявності обмежень максимальної суми за операцію вони вказані окремо.

Повідомляється, що для цього потрібно сплатити будь-яку покупку платіжною карткою та при розрахунку попросити касира зняти з неї потрібну суму готівки.

Зазначається, що отримати можна від 500 гривень, проте не більше ніж 6 000 гривень. Верхня сума може відрізнятися залежно від торгової мережі, тому уточнюйте можливу суму видачі на касі продавця.

Отже, готівка на даний момент доступна на касах таких торгових мереж: Фуд-рітейл, АТБ, Сільпо, ФОРА, ВАРУС, НОВУС (до 500 грн), СІМ23 (до 2 000 грн), ЛОТОК, ТОЧКА, Траш, FOZZY, ROSHEN ( до 500 грн), ЄВА (до 2000 грн), АЗК, ОККО, WOG, УКРНАФТА (до 5 000 грн), БРСМ-Нафта (до 500 грн), Аптеки, Біла Ромашка, АНЦ.

Повідомляється, що список не є остаточним і може доповнюватися залежно від населеного пункту.

Послуга «зняття готівки на касі та в ресторанах» стала доступною в Україні з 1 серпня 2020 року.

НБУ ухвалив таке рішення відповідно до норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що стартувала програма допомоги: як оформити 6500 гривень від держави.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284