SWIFT запустив сервіс попередньої перевірки реквізитів рахунків

  • Юлия
  • 13.07.2021 2798

Розробники компанії-оператора системи SWIFT днями оголосили про запуск спеціального сервісу, за допомогою якого банки можуть перевіряти реквізити рахунку одержувача до фактичної відправки платежу за кордон.

Повідомляється, що новий сервіс дозволяє уникнути помилок в реквізитах платежів, зазначається на сайті компанії.

У прес-релізі компанії говориться, що, як правило, більшість міжнародних платежів обробляються без істотних проблем і труднощів. Проте, іноді трапляється так, що реквізити отримувача, надані для оплати, містять помилку.

На рішення подібних проблем витрачається зайвий час, а іноді переказ здійснити і зовсім неможливо.

Новий сервіс перевірки реквізитів SWIFT дасть можливість легко вирішувати такі проблеми, дозволяючи банку-відправнику завчасно уточнити через API-канал реквізити рахунку у банку-одержувача. Завдяки чому будь-які проблеми з реквізитом або рахунком будуть виявлені на початковому етапі процесу.

Повідомляється, що схожі перевірки здійснюються компаніями, коли виконуються транзакції в межах країни. Компанія SWIFT, в свою чергу, має намір розгорнути даний сервіс на глобальному рівні. Це торкнеться щонайменше 11 тисяч фінансових установ і 4 млрд рахунків в 200 країнах світу.

За попередніми прогнозами, більшість міжнародних фінансових компаній почнуть використовувати новий сервіс не пізніше листопада 2022 року.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Google Pay буде доступний віртуальний банківський рахунок і NFC-карта.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284