Українці зможуть отримувати валютні перекази на гривневі рахунки

  • Юлия
  • 17.01.2022 310

За даними прес-служби НБУ, банкам дозволили зараховувати перекази у валюті, що надійшли з-за кордону з використанням кореспондентських рахунків банків, на гривневі рахунки фізосіб.

Варто зазначити, що такі умови донедавна діяли лише для транскордонних переказів через міжнародні платіжні системи, зазначають у Нацбанку.

Крім того, НБУ спрощує процедуру переказу коштів у незначному розмірі за кордон для оплати продукції, робіт та послуг для споживання.

Таким чином, повідомляється, що банки зможуть не зараховувати на поточні рахунки громадян іноземну валюту, придбану ними на зазначені цілі, а здійснювати подальше переведення цієї валюти відразу з транзитного рахунку банку.

У Нацбанку наголосили, що наведені зміни на ринку платіжних послуг сприятимуть подальшому розвитку цього ринку, зниженню вартості відповідних послуг для споживачів, підвищенню їхньої якості та збільшенню надходжень приватних грошових переказів в Україну.

Це нововведення забезпечить можливості впровадження банками на ринку платіжних послуг України нових моделей транскордонних переказів, зазначає регулятор.

Повідомляється, що зазначені норми затверджено постановою Правління Національного банку України від 13 січня 2022 року №3 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» та набули чинності з 15 січня 2022 року.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, з яких причин українцям можуть заблокувати банківські картки.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284