Українські обмінники обкладуть новим податком

  • Юлия
  • 11.08.2022 2309

У парламенті зареєстровано законопроект щодо запровадження авансового внеску з податку на прибуток пунктів обміну валют.

Як повідомив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у своєму Telegram-каналі, законопроект про запровадження авансового внеску з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі, ініційовано НБУ.

На думку фахівців, у разі підтримки законопроекту бюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму у розмірі 3 мінімальних зарплат за кожен пункт обміну.

Таким чином, у перспективі щорічні надходження до бюджету становитимуть близько мільярда гривень.

До слова, Гетьманцев зазначив, що у 2021 році обмінники заплатили податок на прибуток лише 7 млн. гривень. Внаслідок надходження до бюджету з одного пункту обміну склали близько 1700 грн. на рік. «Значна частина грошей в обмінниках пройшла повз армію, пенсіонерів і переселенців до кишень власників обмінників», — наголосив Гетьманцев.

За попередніми даними, під час війни в Україні працює близько 4 тисяч пунктів обміну валют. Цей вид бізнесу завжди вважався одним із найбільш прибуткових, особливо у кризові часи, пов’язані з об’єктивним чи штучним коливанням курсу гривні, додав експерт.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали, що Нацбанк поновлює звіти для небанківських установ.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284