Послуга зняття в готівки з картки на касах торгових точок – не популярна

  • Юлия
  • 27.09.2021 2547

За даними Нацбанку, українці майже не знімають готівку на касах торгових точок.

Так, достатньо нова в Україні послуга для держателів платіжних карток зі зняття готівки через PoS-термінали на касах торгових точок залишається практично незатребуваною.

Мається на увазі послуга зняття грошових коштів на касі торгової точки, в рамках якої покупцеві необхідно лише оплатити товар банківською карткою і повідомити касиру про бажання зняти готівку.

На даний момент максимальна сума видачі за одну транзакцію становить 500 грн, незалежно від вартості покупки.

Як повідомляє minfin з посиланням на фахівців НБУ, навіть у Приватбанку частка подібних операцій досить невелика, тому їх навіть немає сенсу виділяти в окрему статтю.

Варто нагадати, що пілотний проект під назвою «Готівка на касі» був запущений в Україні «Приватбанком» і платіжною системою Mastercard в партнерстві з АЗК WOG в січні 2019 року.

І вже починаючи з 1 серпня 2020 роки українці мають можливість знімати готівку з банківських карток в касах магазинів, закладів громадського харчування та інших торгових точках, які погодилися підтримувати таку послугу.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли вступить в силу закон про віртуальні активи (№ 3637), який був прийнятий ВР 8 вересня голосами 276 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284