У 2019 кредити на споживчі потреби брали частіше звичайного

  • Юлия
  • 08.05.2020 915

За даними звіту НБУ, українці зверталися за споживчими кредитами в 2019 році частіше, ніж раніше.

За даними експертів, українці в минулому році стали значно більше довіряти банкам.

Про це говорять виросли гривневі і валютні вклади. При цьому споживче кредитування українців в гривні за підсумками року зросло майже на третину, зокрема, на 31%.

За даними НБУ, в 2019 році також на 13,4% зросло кредитування на покупку нерухомості, а чисті гривневі кредити бізнесу скоротилися на 6,2%.

При цьому роздрібні кредити в основному давали банки з приватним українським капіталом – їх зростання склало 54% ​​за рік. Причину такого попиту на споживчі кредити експерти бачать у високій прибутковості сегмента. Це, в свою чергу, спонукає банки видавати істотно більше кредитів.

А що стосується позичальників, з їхнього боку активний попит на кредити обумовлений зростанням доходів населення, а відповідно і поліпшенням споживчої впевненості.

Підписатися на розсилку

Більш того, в минулому році гривневі вклади українців в банках збільшилися на 17,5%, і на 15,4% – валютні вклади. Бізнес також значно ступив вперед – гривневі вклади бізнесу зросли на 19,5%, валютні – на 48,4%.

Варто також відзначити, що пом’якшення протягом минулого року монетарної політики також сприяло здешевленню кредитів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 12% українців ставлять на все однаковий пароль.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284