У Києві шахраї спустошували рахунки за допомогою підроблених карток

  • Юлия
  • 08.07.2020 1175

У столиці затримана група шахраїв, яка знімала готівкові кошти з чужих карток в банкоматах, використовуючи підроблені банківські картки.

Транзакції за підробленими картками були зафіксовані в одному з банкоматів Києва системою онлайн-моніторингу безпеки транзакцій. Інформація була оперативно передана службі безпеки банку.

Шахрайка, яка мала при собі 32 підроблені банківські картки, була затримана службою безпеки банку спільно з поліцією прямо біля банкомату. На вилучені картки були нанесені дані карток клієнтів українських банків з PIN-кодами до них.

Як повідомляється на сайті minfin, затриманою виявилася мешканка Одеської області. Разом з іншим учасником злочинної групи вона налагодила виготовлення і «дублювання» банківських карток за допомогою спеціалізованого обладнання.

Крім того, в арсеналі затриманих була база крадених персональних даних клієнтів українських банків. Її походження на даний момент поки не відомо.

Крім того, в авто затриманих в ході обшуку було виявлено та вилучено ще 33 фейкові банківські картки і готівку.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що раніше ми писали про те, що українська кіберполіція оприлюднила інформацію про те, за скільки хакери продають персональні дані користувачів.

У 2020 році фахівці кіберполіції виявили поширення баз даних банків, держреєстрів, страхових і логістичних компаній.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284