В сервіс «Дія» можна буде додати електронний ІПН

  • Юлия
  • 15.07.2020 1590

Українські депутати внесли зміни до податкового кодексу в рамках законопроекту №2524, легалізувавши електронний ІПН.

За даними міністра цифровий трансформації Михайла Федорова, найближчим часом ідентифікаційний податковий номер буде можливість додати в державний додаток «Дія».

Відзначається, що його можна буде завантажити окремим електронним документом і при необхідності ділитися ним з допомогою QR-коду або пуш-повідомлень з державними органами. Зараз ІПН вже доступний в електронному закордонному паспорті.

Крім того, українці зможуть підтверджувати ідентифікаційний код або РНУКПН (реєстраційний номер облікової картки платника податків) за допомогою свідоцтва про народження та ID-карти.

За даними Міністерства цифровий трансформації, на ID-картки та свідоцтві про народження реєстраційний номер облікової картки платника податків буде мати аналогічну юридичну силу довідці про присвоєння номера платника податків.

Відзначається, що за станом на даний момент оформлено понад 40 млн довідок з РНУКПН – це найпопулярніша довідка серед українців.

Таким чином, українці при необхідності зможуть пред’являти будь-який з електронних документів – ІПН на ID-карткою або свідоцтві про народження, або довідку про присвоєння податкового номера.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що затримані хакери, які зламують сервіси онлайн-банкінгу в Україні, які привласнювали кошти з рахунків підприємств.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284