В Україні на третину зросла кількість торговців, які приймають картки

  • Юлия
  • 22.03.2021 2460

За даними НБУ, протягом минулого року число закладів, які приймають платіжні картки, збільшилася на 36,1%.

Повідомляється, що майже 87% операцій з платіжними картками в 2020-м були були безготівковими. При цьому кожна третя безготівкова операція здійснювалася в інтернеті (36,5%). А це майже 642 млрд гривень на рік.

За останні 5 років в цілому сума онлайн-оплат виросла в три рази. Так, ще в 2015 році вона становила 203 млрд грн.

За прогнозами експертів, тренд збільшення онлайн-оплат 2021 році продовжиться. На думку фахівців, основним драйвером розвитку карткових операцій являється можливість використання грошей на картці в більшій кількості магазинів і сервісних компаній.

Як повідомляє Європейська Бізнес Асоціація, український споживач долає бар’єр недовіри до електронної комерції і готовий платити онлайн не тільки частіше, але й витрачати таким способом більш великі суми.

Так, в 2020 році зафіксовано 1,9 млрд операцій, в той час як за 2019 – 727,9 млн гривень.

На думку фахівців, сприяла збільшенню безготівкових оплат пандемія коронавируса. У березні минулого року МОЗ та НБУ порадили населенню обмежити контакти з паперовими банкнотами і металевими грошима, віддаючи перевагу безготівковим розрахункам.

Проте, пандемія – не єдина причина, на думку експертів. Зокрема, збільшення частки безготівкових платежів – тренд останніх декількох років, який тільки прискорився в 2020 році.

Підписатися на розсилку


Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ВР заборонила колекторам неетичне спілкування з боржниками.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284