В Україні – новий рекорд реєстрації ФОП

  • Юлия
  • 04.08.2022 715

За даними Опендатабот, на початку липня в Україні зафіксовано новий рекорд за кількістю реєстрації нових ФОП з моменту початку повномасштабної війни — 5223 бізнесу.

Так, цей показник практично досяг рівня останнього тижня перед вторгненням до РФ, йдеться у повідомленні Опендатабот.

Зокрема, за даними української компанії з автоматизації закладів Poster POS, незважаючи на те, що кількість закладів громадського харчування, що працюють у липні, змінилася несуттєво — з 74% до 76% показників до вторгнення РФ, їх обороти дещо зросли: з 82% до 88%.

Крім того, за даними сервісу Work.ua, у липні кількість вакансій становила 38% від минулорічних показників. Тим не менш, кількість оголошень про пошук фахівців зросла на 14% за місяць і вчетверо з моменту вторгнення РФ в Україну.

Також наголошується, що у липні найбільше збільшилася кількість вакансій у Дніпропетровській області — на 25%. Водночас у прифронтовій Харківській області відбулося суттєве зменшення кількості вакансій майже на 13%. Загалом же зараз в області в 11,5 разів менше вакансій, ніж до війни. Загальна кількість нових резюме за рік збільшилася приблизно на 46%, порівняно з липнем 2021 року.

Серед найбільш популярних галузей – «Сфера обслуговування», «Робочі спеціальності, виробництво», «Продажі, закупівлі», «IT, комп’ютери, інтернет», «Адміністрація».

Незважаючи на зростання цін і на ситуацію в країні, середня зарплата по областях за рік змінилася незначно. Цікаво, що найбільше за місяць зросла плата у сільськогосподарському секторі – на 6%. Найбільші зарплати у липні пропонували медіабайєрам – 57 000 грн., найменші – санітарці, 6850 грн.

З роботою в ІТ-секторі ситуація також залишає бажати кращого. Як повідомляє сервіс Djinni, у липні компанії опублікували 18,552 вакансій, а це найменша цифра за останні півроку. Кількість кандидатів у пошуку продовжує зростати

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що обсяг непрацюючих кредитів у червні зріс.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284