В Україні зростає частка прострочених гривневих кредитів

  • Юлия
  • 24.04.2020 1020

Частка роздрібних кредитів, прострочених більше тижня, в Україні зросла з 4,3% до до 26,6% - повідомляє НБУ.

Так, частка незабезпечених кредитів почала зростати саме в квітні. Зокрема, за даними Нацбанку, частка прострочених гривневих кредитів населення в банках збільшилася протягом місяця.

Найбільш стрімко борги збільшуються в приватних банках - з 0,1% до 4,9%; в державних банках - з 0,1% до 3,5%; в банках з іноземним капіталом - з 3,2% до 4,9%.

При все це погіршується і якість обслуговування кредитів малого та середнього бізнесу. Частка кредитів, прострочених більше семи днів, з початку березня зросла до 23,3%, а валютних – до 29,3%.

Повідомляється, що основне зростання боргів сталося за перші тижні квітня. Поряд з цим, з 6 по 10 квітня зросли депозити населення в гривні – на 3,9%. А в період з 13 по 17 квітня – ще на 1,4%. Зростання депозитів припало на «постзарплатний» період.

При цьому ощадні сертифікати і термінові депозити скоротилися на 0,1% і 0,4% відповідно, пише ubr.

Підписатися на розсилку

Що стосується торішніх показників, в 2019 році вони були нижче 50% вперше за кілька останніх років. Станом на 1 січня поточного року – 48,4%. У НБУ відзначили, що поліпшення якості кредитних портфелів було відзначено в банках всіх груп, за винятком банків з російським капіталом.

Нагадаємо, раніше ми писали про новий вид платіжного шахрайства: оренду сторінок в соцмережі.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284