В Україні зросте якість платіжних послуг: прийнятий новий закон

  • Юлия
  • 30.06.2021 2600

У другому читанні прийнято законопроект №4364, за який проголосував 241 депутат ВР.

Таким чином, даний документ визначає загальний порядок виконання платіжних операцій в Україні, встановлює перелік платіжних послуг, порядок їх надання, умови авторизації і перелік категорій постачальників платіжних послуг.

Відповідно до прийнятого закону, в Україні будуть існувати 9 платіжних послуг. З них 7 – являються фінансовими платіжними послугами, 2 - нефінансовими. Також визначено коло їх постачальників.

Крім того, законом визначаються вимоги до авторизації постачальників платіжних послуг, передбачена можливість створення і діяльності малих платіжних установ зі спрощеними до них вимог.

У свою чергу, небанківські фінансові установи зможуть здійснювати платіжні операції без обов’язкової участі в платіжних системах, повідомляє rbc.

Також повідомляється, що випускати електронні гроші і емітувати платіжні картки в Україні зможуть не тільки банки, а й інші надавачі платіжних послуг. Для здійснення такої діяльності необхідно мати відповідну ліцензію.

Крім того, закон посилює відповідальність за незаконні дії з платіжними інструментами та засобами доступу до банківських та / або платіжних рахунків. Зокрема, підвищаться вимоги до безпеки платіжних операцій. Постачальники платіжних послуг зобов’язуються використовувати посилену аутентифікацію користувачів в певних випадках.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Moneyveo створила власну платіжну карту в партнерстві з Visa.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284