Visa: як оскаржити шахрайське списання з картки?

  • Юлия
  • 18.10.2021 2740

У платіжній системі Visa пояснили, що робити користувачеві для того, щоб оскаржити транзакцію, яку, на його думку, він не здійснював.

Як повідомила старший віце-президент і регіональний менеджер Visa в Україні Віра Платонова, виявивши оплату, яку клієнт не здійснював, необхідно, в першу чергу подати заяву на повернення коштів в банк, який видав картку.

Це необхідно зробити протягом 72 днів з моменту здійснення підозрілої транзакції. Після закінчення даного періоду проблемою займатися не будуть, тому подати заяву потрібно вчасно.

Згідно з правилами Visa, будь-який сумнівний переказ є можливість оскаржити шляхом процедури міжнародного розслідування. Разом з тим, в компанії попередили, що в разі, якщо фінансисти не приймуть позицію клієнта, то банк крім самого платежу візьме з нього до того ж комісію за послугу цього розслідування.

Відзначається, що рішення проблеми може зайняти до місяця, оскільки банк подає запити еквайєру і торговцю через платіжну систему Visa.

Віра Платонова уточнила, що процес може піти швидше в разі, якщо банк відразу компенсує суму втрати. Даний нюанс залежить від політики конкретного банку за такими транзакціями, а також історії взаємин з конкретним клієнтом.

Крім того, фахівці Visa порекомендували уважно вивчити сервіси, на які ви можете бути підписані. Зокрема, досить поширена ситуація, коли деякі з них можуть знімати регулярні платежі, пише finance.

Відзначається, що Visa аналізує кожну транзакцію своїх клієнтів і ділить їх на три типи. Перший тип «зелена» – безпечна транзакція, «жовта» – підозріла і «червона» – небезпечна.

Платіжна система повідомляє банк, на які транзакції варто звернути увагу, які заблокувати. Більш того, у банків є власний моніторинг, а також ліміти по картці на зняття готівки або оплату онлайн.

Спеціаліст підкреслює – якщо людина впевнена, що не було ніяких передумов для списання коштів з його картки, то шанс повернути гроші великий.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що доходи банків від віддаленої верифікації через BankID НБУ виросли на 38%.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284