Visa планує запуск міжнародних переказів за номером телефона

  • Юлия
  • 30.09.2021 2543

За даними платіжної системи Visa, протягом 2 років компанія планує запустити в Україні сервіс міжнародних грошових переказів за номером телефона.

Відзначається, що послуга буде доступна як мінімум, між сусідніми країнами або країнами пострадянського простору.

Про це в інтерв'ю minfin розповіла старший віце-президент і регіональний менеджер Visa в Україні, Грузії, країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

За даними віце-президента Visa, на даний момент в цьому питанні у компанії два напрямки: всередині України і між різними країнами.

«Складність міжнародної історії в тому, що потрібно відповідати законодавству кожної країни, в яку здійснюється переказ грошей», – розповіла Віра Платонова.

Вона також підкреслила, що необхідно перевіряти, які коридори відкриті і які банки дають можливість робити подібні перекази. За попередніми даними, в Європі на сьогоднішній день підключено більше 25 країн, в які можна робити перекази з України.

Наприклад, законодавство деяких країн має обмеження на переказ грошей з країни, і платіжна система нічого не може з цим зробити. У той же час, якщо країна відкрита до таких технологій, то Visa сертифікує там банки і встановлює коридор з ними.

«Комісія при цьому в рази менше – в середньому 1-2%. Особливо якщо порівняти з улюбленим способом «передати маршруткою», де водій, за чутками, заробляє до 20% », – зазначила Платонова.

Щоб скористатися сервісом з переказу коштів за допомогою номера телефону, потрібно вказати номер телефона одержувача. Якщо його банк також підключений до платформи, можна перевести гроші без номера картки.

Відзначається, що переказ відбувається через міжнародну мережу Visa Direct, де прив’язка номера картки до номера телефону зберігається як захищений токен. Комісії при цьому такі ж, як і при звичайних переказах за номером картки. Відправка коштів відбувається в мобільному додатку онлайн, а гроші надходять моментально.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ назвав потенційні напрямки використання е-гривні в Україні.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284