ВР продовжила «кредитні канікули» для населення

  • Юлия
  • 04.05.2020 960

У першому читанні прийнято законопроект № 3329-д про продовження кредитних канікул для позичальників у зв'язку з пандемією COVID-19.

Так, в рамках законопроекту влада планує звільнити кредити від штрафів і пені до кінця червня поточного року.

Пільгу, введену на початку карантину, депутати прийняли рішення пролонгувати в зв'язку з продовженням карантинних заходів.

Від штрафів та пені за прострочки в період з 1 березня по 30 квітня кредити звільнені позичальники-фізособи.

У змінах до закону «Про споживче кредитування» говориться, що в разі формування незабезпечених кредитів споживач звільняється від відповідальності перед кредитором за прострочення.

Закон поширюється на всі види кредитних організацій в Україні – від банків і мікрофінансових організацій до ломбардів та овердрафтів.

Як повідомляє НБУ, в період карантину кількість прострочених споживчих кредитів істотно зросла.

Проте, повертати борги після закінчення кредитних канікул все одно доведеться. Експерти також нагадують, що пеня і штрафи не будуть нараховані, однак прострочення все ж буде відзначене в кредитній історії.

Підписатися на розсилку

Тому позичальникам, які піклуються про свою кредитну історію, варто розуміти, що якщо є можливість погасити кредити, то краще це зробити, незалежно від звільнення від пені, щоб зберегти свою кредитну історію незаплямованою і позитивною.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові схеми платіжного шахрайства з Facebook і PayPal.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284