Слідом за Mastercard платіжна система Visa буде тестувати CBDC

  • Юлия
  • 21.01.2022 369

Як повідомляє Bloomberg, платіжна система Visa збирається тестувати цифрові валюти центробанків за допомогою карток та гаманців.

На даний момент відомо, що навесні Visa запускає пілот спільно з компанією ConsenSys, яка займається розробкою програмного забезпечення для блокчейну.

Крім того, платіжна система домовляється із 30 центробанками, які розробляють свої цифрові валюти.

Водночас Visa вже пропонує платіжні картки, прив'язані до стейблкоїна USD Coin. Раніше, у 2020 році подібний проект тестування CBDC розпочала компанія Mastercard.

Повідомляється, що уряди по всьому світу на даний момент вивчають можливість випуску цифрових валют центральних банків, оскільки бояться, що криптовалюти, які швидко ростуть, можуть дестабілізувати фінансові ринки і замінити фіатні валюти.

Як зазначив керівник відділу криптовалют Visa Куй Шеффілд, експерти компанії вважають, що стейблкоїни та CBDC співіснуватимуть у майбутньому, і на основі цього буде кілька різних підходів до створення продуктів.

На сьогоднішній день цифрові валюти центробанків запущені в Нігерії та Багамських островах. Крім того, у Китаї напередодні Зимових олімпійських ігор почав «ходити» цифровий юань. Проте ідею створення власної цифрової валюти виношують багато країн, зокрема Великобританія, США та Україна.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали, що НАТО допоможе посилити кібербезпеку в Україні.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284