Запрацювала комерційна модель системи BankID

  • Юлия
  • 23.07.2020 1315

За даними НБУ, заробив єдиний тариф для комерційних абонентів в розмірі 20 гривень.

Відзначається, що сервіс державних та адміністративних послуг не тарифікується.

В НБУ пояснюють, що учасник системи BankID має можливість запросити підтвердження особистих даних користувача в тому випадку, якщо на веб-сайті компанії пропонуються послуги, для здійснення яких може знадобитися підтвердження особи.

Таким чином, сплативши цю вартість банку, учасник отримає необхідні дані через Систему BankID НБУ.

Варто акцентувати увагу, що персональні дані передаються виключно за згодою і з ініціативи клієнта.

Повідомляється, що крім фінансової мотивації, українські банки отримують і ряд інших переваг приєднання до Системи BankID НБУ. Зокрема, підвищується лояльність клієнта до банку, який здатний запропонувати необхідний і новий сервіс. До того ж, це сприяє більшому поширенню банківських послуг серед населення. За даними НБУ, досить активний інтерес до сервісу зараз виявляють небанківські фінансові установи.

Як зазначає Нацбанк, зовсім скоро через Систему BankID НБУ буде можливим дистанційне відкриття банківських рахунків. На банківському ринку це дуже очікувана послуга.

На сьогоднішній день до системи BankID підключені 42 учасники, серед яких 18 банків і 24 небанківських установи, зокрема, портали надання різних послуг.

Підписатися на розсилку

За останніми даними НБУ, з січня по травень поточного року в Системі BankID НБУ проведено близько 1,5 млн успішних електронних ідентифікацій. Для порівняння, протягом усього 2019 року – 300 тисяч.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що платіжний сервіс Google Pay ще не працює на Android 11.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284